Hitta rätt yrke

Hitta rätt yrke
Att arbeta är en viktig del av livet. Har man ett yrke som man trivs med och förutsättningar att klara av blir det roligt att arbeta. Men vi är olika och har olika intressen – en del vill ha ett ”skrivbordsarbete” andra vill ha ett rörligare arbete inomhus eller utomhus. till exempel i en affär, på ett hotell, sjukhus, skola, dagis, bensinstation eller verkstad. Att arbeta med ett hantverk som snickeri, elinstallationer, måleri, golvläggning, trädgårdsarbete känns intressant för många.

Klicka på länken nedan för att komma till Arbetsförmedlingens Intresseguide:
https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/yrken-och-studier/intresseguide
 
När du besvarat de 12 frågorna kommer testet att generera yrkesförslag. Du kan klicka in dig på olika yrken och läsa om saker som arbetsuppgifter, arbetstider, anställningsformer, utbildning, framtidsutsikter etc. Det går även att se vilka förmågor som behöver utvecklas för att kunna arbeta inom just det yrket.
 
Några frågor efter testet: Vilket yrke har du valt och varför? Hur ser framtidsutsikterna ut för det yrke som du valt? Vilka förmågor behöver du utveckla för att jobba inom yrket? Vilken utbildning behöver du för att få ett jobb? Hittade du några yrken som du inte kände till innan?